Golfbaan weer open!

Het is zover! Vanaf 11 mei is de golfbaan weer open!
De regering heeft bepaald dat we onder voorwaarden weer mogen golfen. De NGF heeft voor haar leden protocollen gemaakt en het Golfcenter Uithoorn heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de jeugd weer te laten lessen en een baantje te laten lopen. Hierop vooruitlopend zijn al de nodige aanpassingen gemaakt. Natuurlijk gaat dit wel onder het geldende protocol (zie website) en de voor het Golfcenter Uithoorn bepaalde regels.
Alleen als we ons met z’n allen aan die regels houden (en aan het bijgevoegde protocol), kunnen we vanaf nu iedereen weer van onze mooie sport en de fraaie baan laten genieten.

Wat zijn dan die regels?

 • Als je een baantje wilt lopen dien je vooraf te reserveren. Dat kan via de app van Egolf4U (zie korte toelichting onder aan de mededeling) en via de website van het Golfcentrum. Alleen als dat niet lukt dan kan er ook via Whatsapp via Bart (06-51890210) of Jeroen (06-55370717) een bericht worden gestuurd. Je ontvangt van de reservering per email een bevestiging. Alleen als je gereserveerd hebt en de bevestiging is ontvangen kan er gespeeld worden. Helaas kan je niet even langs komen en de baan op als deze vrij is! Dus nogmaals: alleen spelen (een baantje lopen) als er gereserveerd is!
  Een reservering geldt voor 9 holes. Als je 18 holes wilt lopen dien je dus 2 reserveringen te maken dus reserveer voor de tweede 9 holes een starttijd die minimaal anderhalf uur later is dan de eerste.
 • Je bent maximaal 15 minuten voor de afgesproken afslagtijd op de golfbaan aanwezig.
 • Een flight bestaat uit maximaal 3 spelers.
 • Er er kan worden uitgeholed, de cup heeft hiervoor een speciale hoogte (is qualifing). De vlaggenstok mag er niet uit en of aangeraakt worden!
 • De vlag wordt niet aangeraakt!!!
 • Als je de 9 holes gelopen hebt, dan verlaat je de baan via de uitgang tussen het terras en de voorziening met de hogedrukreinigers.
 • Golflessen kunnen gewoon via de gebruikelijke weg met Jeroen en Bart worden besproken.
 • Je hoeft niet te reserveren voor de drivingrange, maar het aantal afslagplaatsen is verminderd om voldoende afstand te houden tot elkaar. Elke afslagplaats heeft een mandje. Bij de entree hangen maximaal 10 mandjes aan een haak met een nummer. Elk mandje dat daar beschikbaar is correspondeert met 1 vrije afslagplaats en deze komt weer overeen met het nummer van de mat waar het mandje bij hoort. Dus als er geen mandjes hangen, zijn er geen afslagplaatsen beschikbaar en dien je te wachten tot een vertrekkende golfer er een mandje neerhangt. Loop dus niet zonder mandje het Golfcentrum op!
 • Er geldt één looprichting op het Golfcentrum. Als je de 9 holes baan wil lopen of op de driving-range wil slaan dien je door de (eerste) deur die toegang geeft tot de drivingrange (c.q. het golfcentrum) binnen te komen. Vandaar loop je door naar de baan of de drivingrange.
 • Als je gaat slaan op de drivingrange zorg dat je dan het mandje vult met ballen voordat je naar de vrije afslagplaats gaat.
 • Mocht je nieuwe ballen uit de ballenmachine willen halen, loop dan via de deur halverwege de driving range naar buiten en dan weer via de eerste deur naar binnen. Als je voorbij die deur een afslagplaats hebt, loop dan voorbij aan de laatste afslagplaats en achterlangs weer terug naar de (eerste) deur waar je toegang tot het Golfcentrum krijgt. Alleen zo houden we 1 looprichting in stand!
 • Het clubhuis en het toilet zijn dicht.
 • Er zullen op verschillende plekken mogelijkheden zijn om je handen te desinfecteren. De huurclubs worden door het centrum schoongemaakt na gebruik.

Wij begrijpen dat het even anders is dan het was en ook dat het om aanpassingen vraagt die even wennen zijn maar alleen op deze manier kunnen en mogen wij de baan en de drivingrange weer vrijgeven.